Skip links

GENERELT OM VÅRE KURS

På Klatreverket benytter vi dyktige, NKF-sertifiserte instruktører fra klatreklubbene i Kristiansand.  På Klatreverket har vi et eget område for kurs. Her er klatreveggen bare 10 meter og det er mange lette ruter slik at du kan oppleve mestring helt fra start.

NYBEGYNNERKURS TOPPTAU INNE er en fin start på kurs-stigen. Du lærer å sikre folk som klatrer på topptau. Da kan dere klatre på mer enn autobelay-linjer og dere får mer variasjon i klatringen. Det er fint å kunne sikre ivrige barn som er gira på nye klatreutfordinger. Det kan du når du har topptaukortet. Vi setter opp flere topptaukurs i høst.

Pris for topptaukurs: kr 800,-

 

Prisen på selve sikringskortet er kr 300,- og betales til Norges Klatreforbund i tillegg. 

Påmelding til kurs her.

 Hvis der er tre eller flere kan vi sette opp et topptaukurs til dere. Kurset tar 3,5 timer.

Ledkurs for deg som har topptaukortet.

Her lærer du klatring og sikring på  led. Å lede vil si at klatreren tar med seg tauet nedenfra og klipper tauet inn i karabinere festet i slynger (mellomforankringer) på vei opp ruta. Når man leder, risikerer man fall av en viss lengde, i motsetning til ved klatring på topptau, hvor tauet går via et topptanker og klatreren bare blir hengende i tauet ved fall. Du lærer det du trenger for ta brattkortprøven og få Brattkort.  Dette kurset forutsetter at du kan sikre på topptau allerede.

Påmelding her: 

INNHOLD
  • Klatring på led
  • Fall på led
  • Sikring på led
  • Sikring av fall på led
  • Intro til kunsten å gi myke fall på led
Pris: kr 1000,- 
Prisen på selve sikringskortet er kr 300,- og betales til Norges Klatreforbund i tillegg.  Dersom du ikke får gjennomført brattkortprøven på slutten av kurset kan du ta prøven i etterkant hos oss. Å ta prøven utenom et kurs koster kr 100,-. Spør i resepsjonen dersom du vil ta prøven.

Klatreinstruktør inne

Om du ønsker å jobbe på klatresenter eller for klatreklubber rundt om i landet, er dette et godt utgangspunkt.

Påmelding her

Merk: Det er ny kursmal fra januar 2022, den gamle sertifiseringen het Klatreleder Inne.

Klatreinstruktør inne utdannes av Norges Klatreforbund, for å sikre at grunnkurs og andre klatreaktiviteter holdes på en sikker og bra måte. Klatreinstruktør er også et opptakskrav til trenerutdanningen i klatring, i tillegg til at man kan ta et kortere Sport 1-kurs, og dermed bli sertifisert til å virke som instruktør utendørs.

Klatreinstruktør inne kvalifiserer til å:

  • Gi opplæring i sikring og klatring på topptau og led, og til å holde NKFs grunnkurs inne.
  • Gi opplæring i klatring på autobelay
  • organisere klatreaktiviteter inne for personer uten topptaukors/brattkort på en trygg måte
  • Ha ansvar for sikkerhet ved innendørs klatreaktivitet
  • Gjennomføre topptaukort- og brattkorttest.

Opptakskrav:

Formell kompetanse: Må ha brattkort registrert i brattkompetanse.no

Alder: Mimimum 16 år ved kursstart. Før fylte 18 år kan man ikke ha selvstendig sikkerhetsansvar og kan bare virke som medinstruktør.

Erfaring: Minimum 12 måneders jevn erfaring med ledklatring. Med jevn erfaring menes aktivitet på minimum én økt per uke.

Ferdighet: Må kunne klatre ruter sikkert og metodisk på led. Må være komfortabel med å falle og sikre fall på led.

Varighet

16 timer undervisning, 24 timers praksis som gjennomføres etter kurset.

Kurset koster 2190 kr

 

Knøtteklatring på søndager, for de mellom 3 og 7 år.

Hver søndag kl 14-15.30 tar vi imot de minste klatrerne i barnerommet.

Vi hjelper dere i gang og viser hvordan utstyret skal brukes. Her treffer barna andre barn  og leker slik de helst vil selv med buldring, fri lek og klatring på autobelay. NB! dette er ikke en trening med trener. Foreldrene må selv være tilstede og passe på barna.

Det koster bare inngang og eventuelt leie av utstyr for barna, dvs kr 115,- for inngang for et barn og kr 100 for sele og sko. Dere kan bare komme, det er ikke nødvendig med forhåndsbooking.