Skip links

GENERELT OM VÅRE KURS

På Klatreverket benytter vi dyktige, NKF-sertifiserte instruktører fra klatreklubbene i Kristiansand. I tillegg til å brenne for klatring og et ønske om å spre klatreglede til flere, vil de kunne gi deg informasjon om hva klatreklubbene driver med. På Klatreverket har vi et eget område for kurs. Her er klatreveggen bare 10 meter og det er mange lette ruter slik at du kan oppleve mestring helt fra start.

NB! Etter de nye smittevernrestriksjonene vil kurs som er satt opp før 15. januar bli utsatt til etter 15. januar. De som er påmeldt kurs får beskjed om kursstart, når vi har fått informasjon om opphør/forlengelse av restriksjoner.

Påmelding her.

Topptaukurs

På vårt 3,5 timer lange Topptaukurs i klatring lærer du alt du trenger for å klatre og sikre trygt på klatrevegg inne på topptau. Du kan være helt nybegynner, ung eller gammel, lett eller tung, alene eller sammen med andre – klatring er for alle!  Inngang og utstyr er inkludert i prisen, samt å ta prøven for sikringkort for topptau. 

 

NB! Etter de nye smittevernrestriksjonene vil kurs som er satt opp før 15. januar bli utsatt til etter 15. januar. De som er påmeldt kurs får beskjed om kursstart, når vi har fått informasjon om opphør/forlengelse av restriksjoner.Kursdager og tidspunkt:

onsdag 12. januar 2022 kl 18.00 – 21.30. Påmelding her

Pris kr 800,-

Ledkurs for deg med topptaukort

Å lede vil si at klatreren tar med seg tauet nedenfra og klipper tauet inn i karabinere festet i slynger (mellomforankringer) på vei opp ruta. Du lærer det du trenger for ta brattkortprøven og få Brattkort.  Dette kurset forutsetter at du har topptaukortet. 

 

INNHOLD
 • Klatring på led
 • Fall på led
 • Sikring på led
 • Sikring av fall på led
 • Intro til kunsten å gi myke fall på led

 

Onsdag 19. og 26. januar 2022. Kurset varer til sammen i  6 timer. 
Pris: kr 1000,- inkl. to uker med klatring for å øve på sikring og ta brattkortprøve. Prøven kan taes hver mandag og er inkludert i prisen. Om du ikke har utstyr til klatring til øvingsperioden, kan du leie det hos oss.

 

Grunnkurs klatring

Her lærer du klatring og sikring på  topptau og led. Å lede vil si at klatreren tar med seg tauet nedenfra og klipper tauet inn i karabinere festet i slynger (mellomforankringer) på vei opp ruta. Når man leder, risikerer man fall av en viss lengde, i motsetning til ved klatring på topptau, hvor tauet går via et topptanker og klatreren bare blir hengende i tauet ved fall. Du lærer det du trenger for ta brattkortprøven og få Brattkort.  

 

INNHOLD
 • Klatring på topptau og led
 • Fall på led
 • Sikring på led
 • Sikring av fall på led
 • Intro til kunsten å gi myke fall på led

 

Nytt kurs kommer i januar. Påmelding her
NB! Etter de nye smittevernrestriksjonene vil kurs som er satt opp før 15. januar bli utsatt til etter 15. januar. De som er påmeldt kurs får beskjed om kursstart, når vi har fått informasjon om opphør/forlengelse av restriksjoner.
Pris: kr 1700,- inkl. to uker med klatring for å øve på sikring og ta brattkortprøve. Prøven kan taes hver mandag og er inkludert i prisen. Om du ikke har utstyr til klatring til øvingsperioden, kan du leie det hos oss.

 

 

Klatreleder inne

Om du ønsker å jobbe på klatresenter eller for klatreklubber rundt om i landet, er dette et godt utgangspunkt. Norges klatreforbund sin trenerløype er godt innarbeidet. Klatreleder Inne er det første instruktørnivået og kvalifiserer til det følgende:

 • Være instruktør og kursleder på innføringskurs innendørs
 • Organisere klatring som aktivitet innendørs

Alder: Minimum 16 år ved kursstart.

Erfaring: minimum 1 års erfaring med klatring og sikring på led inne eller ute.

Ferdighet: Sikkert og metodisk kunne lede ruter på bolter.

Krav: Deltager må ha registrert brattkort på www.brattkompetanse.no

Dato for Klatreleder inne-kurs: 11.01, 13.01 0g 18.01

Pris: 1500,-

KURSET ER FULLT. SETT DEG PÅ VENTELISTE HER: krissy50@me.com

Les kursinnhold her

 

Pris kr 1500,-

Knøtteklatring på søndager, for de mellom 3 og 6 år.

Hver søndag kl 11-12.30 tar vi imot de minste klatrerne i barnerommet.

Da er det en instruktør tilstede som hjelper barna med seler og sko.

Det blir buldring, lek og klatring på autobelay.

Voksne som følger barna kan hjelpe til eller bare heie.

Det koster bare inngang og eventuelt leie av utstyr for barna.  Det koster kr 100 for inngang for et barn og kr 80 for sele og sko. Dere kan bare komme, det er ikke nødvendig med forhåndsbooking.