Skip links

GENERELT OM VÅRE KURS

På Klatreverket benytter vi dyktige, NKF-sertifiserte instruktører fra klatreklubbene i Kristiansand. I tillegg til å brenne for klatring og et ønske om å spre klatreglede til flere, vil de kunne gi deg informasjon om hva klatreklubbene driver med. På Klatreverket har vi et eget område for kurs. Her er klatreveggen bare 10 meter og det er mange lette ruter slik at du kan oppleve mestring helt fra start. Påmelding og betaling av kurset i resepsjonen på Klatreverket på Grim

Topptaukurs

På vårt 3,5 timer lange Topptaukurs i klatring lærer du alt du trenger for å klatre og sikre trygt på klatrevegg inne på topptau. Du kan være helt nybegynner, ung eller gammel, lett eller tung, alene eller sammen med andre – klatring er for alle!  Inngang og utstyr er inkludert i prisen, samt å ta prøven for sikringkort for topptau. Påmelding og betaling av kurset i resepsjonen på Klatreverket på Grim. Reserver plass og send mail til kontakt@klatreverketkrs.no

 

Kursdager og tidspunkt:

tirsdag 21. september kl 18.00 – 21.30.

onsdag 13. oktober kl 18.00 – 21.30

 

Pris kr 800,-

Grunnkurs klatring

Her lærer du klatring og sikring på  topptau og led. Å lede vil si at klatreren tar med seg tauet nedenfra og klipper tauet inn i karabinere festet i slynger (mellomforankringer) på vei opp ruta. Når man leder, risikerer man fall av en viss lengde, i motsetning til ved klatring på topptau, hvor tauet går via et topptanker og klatreren bare blir hengende i tauet ved fall. Du lærer det du trenger for ta brattkortprøven og få Brattkort.  

 

INNHOLD
  • Klatring på topptau og led
  • Fall på led
  • Sikring på led
  • Sikring av fall på led
  • Intro til kunsten å gi myke fall på led

 

Dato for grunnkurs: 21. og 23 og 28. september kl 17 – 20. Noen ledige plasser.
Lørdag 16. og søndag 17. oktober kl 10 – 14.30 begge dager. Kurset varer tilsammen i  9 timer. 
Pris: kr 1700,- inkl. to uker med klatring for å øve på sikring og ta brattkortprøve. Prøven kan taes hver mandag og er inkludert i prisen. 

 

Klatreleder inne

Om du ønsker å jobbe på klatresenter eller for klatreklubber rundt om i landet, er dette et godt utgangspunkt. Norges klatreforbund sin trenerløype er godt innarbeidet. Klatreleder Inne er det første instruktørnivået og kvalifiserer til det følgende:

  • Være instruktør og kursleder på innføringskurs innendørs
  • Organisere klatring som aktivitet innendørs

Alder: Minimum 16 år ved kursstart.

Erfaring: minimum 1 års erfaring med klatring og sikring på led inne eller ute.

Ferdighet: Sikkert og metodisk kunne lede ruter på bolter.

Krav: Deltager må ha registrert brattkort på www.brattkompetanse.no

Dato for klatreleder inne: 16. og 17. oktober kl 10 – 18.

Pris kr 2000,- Påmelding og betaling i resepsjonen på Klatreverket på Grim.

Klatretrening for barn

 

Påmelding til Sissel Anderssen, CKK
Mobil:  48 99 44 83

 

 

Knøtteklatring

Påmelding til Klatreverket på SMS 96009333, betaling i resepsjonen når dere kommer. SMS må inneholde «Knøtteklatring, navn på barnet og dato for ønsket deltagelse».
Lek og klatring for barn mellom 3 og 6 år. Instruktør passer på og hjelper barna. Foreldre kan være med på aktiviteten, eller gå å trene i senteret.
Fra mandag 13. 09: h
ver mandag kl 16.30 – 17.30
  • Betal for hver gang kr 100,- (inngang og utstyr)
  • 10 gangers avtale kr 900,-
For barn som benytter klippekort/årskort/familiemedlemskap til inngang: kr 20,- per gang (betaling for instruktøren). Max antall barn er 15.